HTML

Tüntetés a Klub Rádióért 2013. február 24.-én.

2013.02.26. 07:52 Spitzer Endre

Spitzer nem politikus, de mokrata.

vertanuk.jpgDK-sok a Vértanúk terén.

Spitzer vasárnaponként, reggel tízkor élete párjával és két hedonista és neveletlen tacskó fajtájú kutyájával a Kamara-erdőben szokott sétálgatni s mint ilyet, a testmozgást ezzel le is szokta tudni a következő hétvégéig. Sejthető tehát, hogy Spitzer vasárnap délután csak nagyon alapos okkal hagyja el a panelt: 1. rabol a balin, 2. ívik a dévér, 3.demokrácia

A horgásszezon még odébb, marad a tüntetés. Igazi sportos hétvége. Autó a parlament táján lerak, Spitzer a Vértanúk tere felől érkezik ahol a DK-sok gyűlnek testületileg. Molnár Csaba kötetlenül beszélget a tömeg közepén, de látja Varju Lászlót és - nagy nap ez - Szabó Zoltánnal kezet is fog. Szűkebb pátriájábó vált néhányukkal szót sörről és töpörtyűről majd testületileg átsétál a pár száz méterre levő Batthány örökmécseshez.

Sokan vagyunk. Spitzer úgy tíz- és ötszázezer közé teszi a létszámot. Kivetítő, zene, tömeg. Pikó András a ceremóniamester, jól, érthetően beszél. Számba veszi az elmúlt időszak valóban vérlázító morális deficitjeit majd felolvassa azt a petíciót amelyet a Médiatanácshoz intéz a "Hadd Szóljon Egyesület" s amelyet a helyszínen is alá lehet írni. (http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=153487)

Tényleg sokan vannak és Spitzer örömmel látja, hogy nem csak az idősebb korosztályból. Az első megszólaló Bródy, röviden, okosan beszél és énekel: "Lesz még magyar Köztársaság!"  Parti Nagy virtuálisan, kivetítőn és hangszórókon keresztül biztosít a támogatásáról, majd Arató, a főnök jön. Felvázolja az elmúlt időszak történéseit perekkel, ítéletekkel. "Éljen a Médiatanács, - mondja - két hónapig meghosszabbított ideiglenes engedélyekkel. Spitzer körül mindenki fújol és nevet. Spitzer is. A kivetítőn Bornai, majd Hernádi Judit következik. 

hernadi.jpgHernádi, egy jó csaj.

Egy jó csaj, aki jól beszél. Lao.Ce-től idéz és elköszön. Spitzernek lövése sincs arról, hogy mi az a dramaturgia, de tény, hogy jól ki van ez itt találva. Sok megszólaló, rövid, ütős beszédek. 

De még milyen ütősek! Következik egy veszprémi hallgató, tán Kolber Péternek hívják, elnézést ezúton is, ha rosszul írnám a nevét. Spitzer, ha valamely politikai alakulatnak valamely vezetőjeként kéne, hogy keresse a kenyerét hát térden állva könyörögne Kolber úrnak, hogy az ő pártjának a sorait erősítse úgy is mint szónok és úgy is mint beszédíró. "Vádolom Orbán Viktort és csapatát,..."- kezdi Kolber úr és vádbeszéd szerűen felsorolja Orbán Viktorék emblematikus országrontó húzásait a kokárda kisajátításától a kordonbontásig. Ilyeneket mond ez a Kolber, amikor közállapotainkról szól, hogy aszondja: "Következmény nélkül lehet tehetségtelen, beosztásukban haszontalannak sőt bűnösen károsnak bizonyuló embereket piedesztálra emelni, és jutalomfalatkákkal kényeztetni." vagy, hogy: "Vádolom Orbán Viktort, és csapatát, amiért két lábbal tiporja a szabad tájékozódáshoz való jogomat." Tényleg az egész beszéd megérné, hogy Spitzer szó szerint citálja itt, aki teheti hallgassa meg vagy olvassa el, mert érdemes.

Haraszti Miklós következik profi beszéddel. Spitzer, a nép egyszerű fia kezdi elveszteni a fonalat, Balra tőle egy idősebb úr nápolyit majszolgat, egy hölgy a jobbján kibont egy "Kapucíner" szeletet, de a végső csapást a közvetlenül előtte álló úr méri morális tartására midőn felhajt egy - Spitzer illatról megismeri - egy kisüveges Jégert. ... (Ez itt a fájdalmas és irigy nyögés helye.)

drukker.jpgDrukker erkély, első sor.

Megint egy jó csaj, Gács Anna következik az Oktatói Hálózattól: "Egyetemi oktató vagyok, - kezdi ironikusan mondanivalóját, - mit érdekelne engem az Egyetem maga? Spitzer büszke arra, hogy itt van, de tényleg. Ilyeneket mond ez a bátor, okos csaj: "Én nem tudom és nem is akarom megmondani, hogy vajon a tanári énem, az állampolgári énem vagy a női énem undorodik [e jobban] hallván, hogy munkahelyemen tizennyolc éves lányokat alig idősebb, de fényévekkel nagyobb hatalmú diáktársaik szexuális használhatóságuk szerint listázzák!" Talán az egész demonstráció leghangosabb fújjolását kiváltó mondata ez. 

Tetszik ez az ember, aki történetesen egy csinos nő is egyben.

Az utolsó felszólaló, Ungváry Rudolf következik. "Egy olyan hatalommal állnak szemben, -fordul a tömeghez - amelynek hazug voltához képest az összes eddigi hatalom önkénye eltörpül. Spitzer is így gondolja. "A valóságban már akkora hatalom összpontosul ennek a politikai társaságnak és szörnyű vezérének a kezében, amelyhez fogható még a pártállamban sem volt. Spitzer bólogat, mellette egy huszonéves srác szintén. Spitzer megélte, a srác meg elhiszi. 

Ismét Pikó a színpadon s mielőtt elköszönne, beolvassa még egyszer a petíció szövegét. Álljon itt hát az öt pont,ha nem ismerné valaki:

"Felszólítjuk a Médiatanácsot, hogy,

1. Azonnal adja ki a tartós frekvenciaengedélyt a Klubrádiónak!
2. A diszkrimináció felszámolása érdekében a Klubrádió számára is biztosítson közösségi, tehát ingyenes frekvenciát!
3. Tegye lehetővé a Klubrádiótól elvett hálózat újraépítését 12 vidéki frekvencia használati jogának kiadásával!
4. Térítse meg a Klubrádiónak és hallgatóinak okozott károkat!
5. Függessze fel a Médiatanács számára mértéktelen hatalmat biztosító paragrafusok alkalmazását!

Minden pontot hangos ováció fogad. Pikó végezetül feltesz még három egyszerű kérdést a tömeghez fordulva:

"Hogy hívják a Klubrádióért létrehozott egyesületet amely a mostani tüntetést szervezte? A tömeg: Hadd szóljon!

"Mi volt annak a koncertnek az elnevezése amelyet a Klubrádió támogatására már kétszer megrendeztünk? A tömeg: Hadd szóljon!

és végül...

Mi üzenünk mi innen a Hatalomnak? A tömeg: Hadd szóljon!

Spitzer mellett a szakállas srác: Rohadjon meg!

Vége.

the_band.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ottvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr445102637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása