HTML

Avat a Gárda

2013.08.26. 05:07 Spitzer Endre

Nagyon gáz. Tényleg. 

Valamilyen - állítólag betiltott - Magyar? Nemzeti? Magyar Nemzeti? Gárda új tagokat avat egy késő nyári délután Budapest legfrekventáltabb, túristák által leglátogatotabb közterén. Hozzávetőleg száz-százötven nő, gyerek és férfi áll alakzatban a tér közepén, szemben velük profi színpadon, profi hangosítással épp Sziva Balázs, az Ismerős Arcok frontembere ad elő valamit.  

Ismerős arcból pedig van itt épp elég. Spitzer nem ismeri amúgy ezt a széljobbos unkultúrát, de mintha látná a Pride-on verekedő amazont (hülyepicsát), a Fidesz székház nagypofájú őszes védőjét, és a kilőtt szemű "hazafi"-t.

ismeros_arcok.jpg

Ismerős arcok

Kattognak a japán fényképezőgépek a japánok és a németek kezében, a bámészkodók és szimpatizánsok max. kétszer annyian lehetnek, mint az avatottak. Akik azért unják már láthatólag ezt az egészet. Meg egy lengyel, nagy lengyel zászlóval. Talán rendőrből van a legtöbb. Enerváltak, unottak, semmi dolguk sajnos. Miért is kéne egy betiltott szervezet demonstrációjával bármit is kezdeniük? De ami a nagyobb baj, hogy öt bátor nőn és egy férfin kívül nincs senki, aki ez ellen a gyalázat ellen felemelné a szavát. Hol vannak a szocdemek, a kommunisták, a keresztények, a zsidók, anarchisták, feministák, liberálisok? Hol van a FIDESZ? Az MSzP? A PM? Hol van, milyen lovon ül ilyenkor Semjén testvér?

gyerekek.jpg

Gyerekek

Kövér, feketébe öltözött biztonságiak határozottan kitessékelnek mindenkit a rendezvény ötven méteres körzetéből. Milyen jogon vajon? 

Párizsban, Berlinben, Prágában elképzelhetetlen lenne ez. 

Valamilyen - fene tudja milyen - rádió jóvoltából megszólal maga a nagy Budaházy György is élőben, aki csak azért nem lehet személyesen jelen, mert momentán ki van tiltva Budapest területéről. Törvénytisztelő állampolgárként természetesen tudja, mi a dolga. Közhelyes, buta, retorikailag is gyenge zagyvaságot ad elő. 

anyuci_szemefenye.jpgAnyuci szemefénye

Aztán jön az eskü. Viiiiiigyázzzz! Tiszteleeeeeeegj! Közhelyes butaság ez is. A - zömében pocakos - gárda már rágyújtana, vagy enne egy hamburgert, mangalicakolbászos szendvicset.

Vége. "Alakzatban" levonulnak. Az Aranyalkony idősek otthona jobban csinálná. Igazi csürhe. "Aki nem lép egyszerre,..." - mondaná Spitzer, de itt bizony este senki sem kapna rétest. 

Fölizzanak a nemzeti cigaretták.

Szánalmas és félelmetes. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ottvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr145477119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása