HTML

Spitzer szerint a világ.

Friss topikok

Címkék

aréna (1) elgété (1) füst (1) lgt (1) rozsda (1) Címkefelhő

Emberek vs. Zemberek, avagy tüntetők és ellentüntetők a FIDESZ székháznál.

2013.03.11. 07:03 Spitzer Endre




Spitzer szolidáris.

Spitzer nem biztos abban, hogy egy ilyen erős támogatottságú kormány regnálása idején a mégoly nemes célok érdekében is, jó ötlet éppen a kormánypárt székházába betörni, de nem is az ő tiszte ezt most itt eldönteni. De, hogy épp csütörtökön ráadásul! Spitzer életében a csütörtök sem a testmozgás napja így örömébe egy kis üröm vegyül. 

Sürít, szív, kipufog, kb. negyed kettő tájban érkezik a Lendvay utcába. (A Spitzer.)

Minden hír- és közösségi portál ontja az ilyen eseményekről a valós idejű híreket, ezért Spitzer most eltekint a kronológikus beszámolótól. Talán ennél is érdekesebb azonban a két tábor közötti mentális és attitűd béli különbség. 

a_kapu.jpg

kint.jpg

 

Bent és kint. A kemény mag egy része Rozgonyi Zoltán társaságában. (Similis simili gaudet.)

Délután fél kettő. A fiatalok jelszavakat skandálnak, szépek és erősek. Ekkor még ellentüntetők alig-alig vannak, bár a későbbi hangadók már gyülekezőben. Az első "hazafi" akin megakad Spitzer tekintete, közvetlenül a bejárat mellett áll. Tekintetét összehúzva vizslatja az eseményeket, majd egy mellette álló bámészkodó harmincas srácnak a mindenttudók önbizalmával mondja: "Te TEK-kes vagy" (így két k-val.) A srác röhög, kedvesen próbálja leszerelni az urat. Ez a fajta konfliktuskerülés, konfliktuskezelés egyébként végig jellemző marad a megmozduláson. 

Első igazi hősünk egy galambősz úr már-már sportosan elegánsan. Fehér ing, sötét nadrág, kabát, kis oldaltáska. Ám a jámbor külső igazi harczost rejt. Míg az egyik szervező srác épp sajtótájékoztatót tart a székházon belül történtekről, az ősz úr átverekedve magát a sajtósok gyűrűjén teli torokból üvölti: "Szégyelljétek magatokat!" Teheti. Még verbálisan sem vesz rajta elégtételt senki. Kinevetik. Azért, mint akinek momentán nagyon sürgős dolga van, elsiet.

Körülbelül ezzel egy időben engedik be a Dózsa György úti kapun a titokzatos, kigyúrt, később rendfenntartóként megjelenő férfiakat.

sajtótájékoztató.jpgőszes úr.jpg

Egy halk szavú forradalmár és egy hangos hazafi. (Imago animi sermo est.) 

Negyed három. Az elmúlt fél órában bent is, kint is nagy csönd melybe az hoz némi színt, hogy a demonstrálók között a Lendvai utcán végiggördül a vizilabda-legenda, Kárpáti György. Mivel feltűnése kiváltja az egyetlen olyan bekiabálást amely a tüntetők oldaláról érkezik, megérdemli, hogy szó szerint idézzük. Egy éltesebb, testes úr a következőt üvölti: "Na itt ez a szénégető! Vizilabdázó! Ennek is olyan szar sorsa volt a k...! A Kárpáti autóalkatrészest keressük! Az autóalkatrészest aki a színháznál milliókat rabolt a szociknál! A Kárpátit keressük, azt az okost! Hallod! Ott raboltál húsz évig! Te f...! Kárpáti urat sem kell félteni, karakánul megfelel, sajnos nem halljuk, hogy mit. De nem is érdekes. Nem ez az érdekes. Sokkal fontosabb ennél, hogy ekkor egy lány kiválik a tömegből, odamegy a nagyhangúhoz és ezt mondja: "Nem kéne kiabálni, csak árt vele az ügynek. Igaz, igaz." száll magába az indulatos úr. 

Kárpáti.jpg

Kárpáti doktor láthatóan élvezi.  (Tu ne cede malis,  sed contra audentior ito)

Lassan, de biztosan gyűlnek az ellentüntetők, közben megérkezik Galkó Balázs is és bemegy a tüntető egyetemisták közé az udvarra. Egy kisebb csoport Bencsik Facebook üzenetét olvassa fennhangon, nevetnek, jókedvűek. Megáll egy Chevrolet Epica, egy hölgy száll ki belőle. akit az autó vezetője két rokonszenves úr védelmébe ajánl. Ők azok akik a hölgyet a székházba kísérve az "Ugassatok kutyák" mondatok kíséretében tűnnek el az ajtó mögött. Spitzer meglepődik. A két úr ugyanis legalább egy-másfél órája jobbára egy helyben álldogált, akár bámészkodók is lehettek volna, de lám kiderült, hogy a hölgyet várták. Borzongatóan konspiratív. Mindeközben egyre hangsúlyosabban mutatkozik meg az egyik bátor főkolompos a nemzeti oldalról. (Spitzer csak az egyszerűség kedvéért megy bele ebbe a "nemzeti oldalas" megkülönböztetésbe, hiszen ő is nemzeti és ő is oldal bizony.)

 szimpatikusok.jpga csibész.jpg

                             A nemzeti szimpatikusok és a "Pesti Srác". (Qualis rex, talis grex.)

Három óra. A Dózsa György úti kapunál alakul ki kisebb csődület, amikor birtokon belül megjelennek a Fradi Security emberei. Az utcán feltűnik újra a galambősz úr, de az igazi műsort egy csibészesen vagány "pesti srác" szolgáltatja. A kerítéshez furakodva a következőket kiáltja a tüntető fiataloknak: "Diktatúrát nektek! Menjetek a gyárba dolgozni! Menjetek az iskolába tanulni! Nem?! Nem!? Mit nem? Diktatúrát nektek! Hortobágyra a halastóba dolgozni! Ilyen kézzel, ni! [A kezét mutatja.] Az anyátok picsáját, aztat! Hetven éves vagyok! Mit akarsz te tetű? Demokrácia van! Azt csinál mindenki amit akar! Nem szégyellitek magatokat? Menjetek dolgozni vagy tanulni! Az én pénzemen! Azér' olyan kevés a nyugdíjam, mert mi fizetünk utánatok! Mit már? Nem szégyellitek magatokat? Demokráciát! Az, az van!...Mi? Hát hogy' nézel ki? A majom különbül néz ki az állatkertben, mint te! Na! Menjetek dolgozni úgy mint Rákosi idejibe mi! A hideg vízbe, ni! Tessék, nézd meg, hogy néz ki a kezünk! [A kezét mutatja.] Mert mi dolgoztunk! Nektek diktatúra kell! Jogállamot? Hát ez a jogállam, te hülye! Hát felmentenek mindenkit! Jaj demokráciát, te hülye! Nektek ugye? Külön államot igaz? Hát nem veszitek észre, hogy a magyar nemzet leszar benneteket? Utálnak benneteket! Hát a hallgatói izék mit csináltak?...Százezer egyetemista nem követett benneteket, mert rájött, hogy kik vagytok! Egy hét múlva rájött, hogy kik vagytok! A nemzet testétől idegen paraziták! Mér' nem dolgoztok? Tanuljatok! Az anyátok picsáját! Ti vagytok az egyetemisták, mi? Nézzetek egymásra! A libafos különbül néz ki, mint ti!


A kiselőadás úgy három percig tart. Nem bántja senki, nem üvölti le a fejét senki. (Spitzer, az egyszerű azért szívesen szájon vágná.) A körülötte levő emberek szemében megvetés, derű itt-ott óvatos tartózkodás. Ez az utóbbi Spitzer számára a legérdekesebb. Jön egy hetven éves, százhatvanöt centis kis ember és pusztán a verbális agressziójával félelmet tud kiváltani másokban. Egy vörös hajú középkorú nő kérdőn néz a környezetére, érezni akarja, hogy szükség esetén lesz aki megvédi. 

Időközben Bencsik nemzetmentő üzenete körbeért, az ellentüntetők egyre többen vannak. És egyre hangosabbak. 

Galambősz urunk is feltűnik a színen: "Majd meglátja szombaton mi lesz! - mondja valakinek. "A Papp László arénánál! Megnézheti, hogy mi lesz! Háromezer záptojás van bekészítve! Háromezer! (Szombatra a Jobbik hirdetett demonstrációt a Papp László sportaréna szomszédságába. Összenő ami összetartozik? Erre Spitzer egy következő posztjában még visszatér.) 

Fél négy. Megérkezik a spontán ellentüntetők egy újabb csoportja egy spontán molinóval. Akkurátusan kifeszítik, megállnak a bejárattal szemben és igen, tudják, hogy nincs félnivalójuk. Tudják, hogy a tüntetői oldal nem fogja kicsavarni a kezükből a rudakat, nem fogja őket leköpni, megalázni. Nem akar senki - még verbálisan sem - sósavat önteni a pofájukba. Beszólásokat is csak elvétve kapnak, a legtöbben nevetnek és őszintén csodálkoznak. 

szűcs_julianna.jpga nemzet csalogánya.jpg

 Szűcs Julianna Dömsödről és a Nemzet Új Csalogánya. (Arma virumque cano.)

A Hír TV-sek arcán a magukfajták mosolya, körbeveszik a transzparens gazdáját aki fennhangon nyilatkozik: "...a hatalomvadászoknak a kiszolgáltatottjai. [Vélhetően a tüntető egyetemistákra gondol.] A történelmi könyvek itt meg lettek hamisítva és amit a nyolc év csak rongálást tudott, ez az MSzP az életében mind megtette! Ne legyenek áldozatok, hiszen a mi gyerekeink! És nem ez a nyugat. A nyugat a békés, élhető ország, a polgári demokráciába' van! És ez nem polgári demokrácia! [Körbemutat.] Ez már a garázdasággal, a szabálysértéssel egyenlő! Kérem a rektorokat és mindazokat akik az ifjúságér' felelősek hogy tanítsuk meg őket a történelmünkre! Ha tudni fogják a történelmet, mit jelent 1848, 1956, nem fognak hangosan skandálni. Köszönöm, én ezt szerettem volna. Szűcs Julianna vagyok Dömsödről.


Feltűnik az ellentüntetők egy másik emblematikus figurája aki a későbbi szónoklatokat gyakorlatilag magas c-bén végigvisítja, de itt még artikulál: "Ezért a szemét társulatért tüntettek?" [A molinóra mutat, amelyen Bokrostól Gyurcsányon át Bajnai is helyet kapott sokakkal együtt.] "Név szerint meg lehet mondani, hogy mit műveltek az országgal! Ezért? Őket akarjátok? Minden ország örülne, ha Orbán Viktor lenne a miniszterelnöke!...Mit mondott az öszödi böszme? Majd megunjátok és hazamentek! Reméljük ez lesz a vége! Üvölt, iszonyú düh feszíti a keresztény-konzervatív mellkasát.

Alkotmányt, demokráciát, jogállamot! - skandálják az egyetemisták, de egyre több bekiabálás, fütty zavarja a hangjukat. Az egyik tüntető srác felmászik a székház erkélyére és elkezdi: "Mit akart a FIDESZ 1989-ben? A politikai erők szabad versenyén alapuló...." a többit nem hallani. Elszabadul a verbális pokol. Spitzer megint csodálkozik. A tömeg fütyül, üvölt és nagyon tudatosan próbálja hanggal elnyomni a szónoklatot sajnos sikerrel: Menj haza! Gyere le onnan! Fúj! Menjél dolgozni kissrác! Az erkélyen már hárman. Tovább idéznek a '89-es FIDESZ alapvetésekből: "Mit akar a FIDESZ? Félelemmentes életet!...De nem ilyen hülyéknek, mint te! üvölti valaki. A srác csak mosolyog. "... ennek a népnek a himnuszát, akinek a vérét szívjátok? - hangzik magas cében.

mosoly.jpg

Mosoly.

Színre lép ekkor következő hősünk, a "Kékkabátos", aki a dömsödi Szűcs Juliannával érkezett.Később inkább fizikai mint verbális akciókban fog jeleskedni, de ha megszólal ilyen velőseket mond: "Eötvös József egyetemre járnak! Megkérdezték, ki az az Eötvös József, egy se tudta! Ez a magyar ifjúság! Lóránd az te! - kiáltják többen és nevetnek.

Szintén a molinós csapat tagja a Bundesliga női senior focistájára emlékeztető hölgy aki most épp a transzparens rúdját fogva a következő bölcsességgel ajándékoz meg minket: "Azt mondta Andy Warhol, hogy mindenkinek jár negyed óra ismeretség (sic.) És tényleg. Még neki isValaki elkezdi skandálni a tömegben: "Meneküljetek!" és a kb. 150 fősre duzzadt Fidesz-védő társaság rázendít: "Meneküljetek! Meneküljetek!..." Verbális agresszió bizony, nem is akármilyen.

A HVG. újságírója a "Kékkabátost" próbálja kérdezni. A válasz: "Jobb, ha most arrébb mész innen, mert elkísérünk egy darabon." Magas cé harsan a háttérben: "...a világ legnagyszerűbb alkotmánya a magyar! Ha elolvasnátok, ilyen marhaságot nem raknátok ki!

Most már egyértelműen a FIDESZ védők vannak verbális túlsúlyban. (Létszámban pedig nem.) Szűcs Julianna, a Kékkabátos és a Bundesligás hölgy testükkel védvén a székházat összekapaszkodva állják útját az ellennek. Tehetik. Senki sem bántja őket. 

sorfal.jpgEgységben az erő. A Bundesligás, Szűcs Julianna és a Kékkabátos. (Fortiora, fortia, fortissima.) 

A tüntetők arra hivatkoznak, hogy ez itt (a járda) még közterület, mindenkinek szabad áthaladást kell biztosítani. A "molinósok nem engednek, de mire a rendőr odaér már ártatlan arccal, egymás öleléséből szétválva a következőket mondja Szűcs Julianna: "Igen. Egész nyugodtan kerüljön ki. Nem tudom, hogy észreveszi e, de nincsen korlátozva. És ott még nem tartunk fiatalember, hogy ötven évesen... Az intézkedő rendőr összekacsint a "védőkkel": "Még valaki akar távozni esetleg? Ha én el tudtam itt önök között lavírozni tizenkétszer, akkor azt gondolom, hogy ez önöktől is elvárható!" Hazugságra épülő csúsztatás. Nem ordító, de mégis felháborító. 

Sokadszor hangsúlyozom, hogy az ellentüntetőknek semmilyen bántódása nem esik.A "Kékkabátos" kihasználva a helyzetet, kitépi az egyik tüntető kezéből a '89-es FIDESZ-programot. A kérdésre, hogy miért, a válasz cinikusan: "Emlékbe!" Hozzáteszi még, hogy SzDSz- zászlója is van otthon és nem hagy kétséget affelől, hogy milyen körülmények között tett szert rá.

Az egyetemisták kihangosítóval próbálnak beszélni az erkélyről, de gyakorlatilag már egy szavukat sem hallani. Az eddig többnyire csak csendesen bámészkodó FIDESZ szimpatizánsokon is eluralkodik a falkaszellem és ordenáré szitkokkal bombázzák a megszólalni akaró fiatalokat.Ketten mindenképpen megérdemlik még, hogy megemlékezzünk róluk. Egyiküket sapkája okán talán a Broflovski névvel illethetnénk. Masszívan hozza a South Park-os figurák minden primitívségét és nélkülözi azok minden báját. Másikuk a baseball-sapkás fiatalember.

broflovski.jpgbaseball.jpg

Broflovski és a Baseball-sapkás. (Rozgonyi úr láthatóan élvezi az előadást.)

A tömeg felváltva skandálja a "Hülye vagy, hülye vagy!" és a "Dolgozzatok, tanuljatok!" rigmusokat amit remekül fest zeneileg alá az immár artikulátlanul fel-felcsendülő magas cé. Van aki sípol, sokan fütyülnek. "Önök a FIDESZ 1989-es programját hallják." - mondja egy srác az erkélyen.  "Dolgozz Kopasz! Mondjad Kopasz!" kiáltja a broflovskis és kacagva csapkodja a térdét. Ő is jól szórakozik. Az erkélyre visszakerül a korábban a "hazafiak" által erőszakkal elvett magyar zászló, egy fiatal lány ragadja meg. Emberünk: "Mi van Kopasz? Kifulladtál?" majd a lánynak címezve: "Libajnai Liba! Libajnai Liba! Kifulladtál Liba? [Arra utalva, hogy a lány az erkélyen a zászlót fogva áll:] Nem fasz az! Zászló! Ratyi! Mi van Liba? Kifulladtál Liba?" és kacag, kacag, kacag. "Nem vagytok méltók a magyar zászlóra! Tegyétek le a kezetekből! - recsegi egy női hang. "Menjél haza! Menjél haza! Anyád meg otthon éhezik! Szívjál még valamit! - kiáltják mások. "Itt vannak az idegenszívüek. Akik a Magyar Szocialista Párt érdekeit szolgálják, azok idegenszívűek. Ennyi." - mondja egy maga is egyetemista korban lévő ellentüntető fiú.

Baseball sapkás hazafi barátunk azzal teszi magát érdemessé a róla való megemlékezésre, hogy az erkély közelébe furakodva hazaküldi a fiatalokat Izraelbe balhét csinálni.

Délután fél öt. Spitzer fárad. Nem, nem a teste, de a lelke. A gyomra.

Ha Spitzer az itt látottak és hallottak alapján ítélné meg a magyar politikai jobboldalt és annak támogatóit, akkor nagyon lesújtó lenne a véleménye. Azt gondolná, hogy a legközhelyesebb hazafias lózungokkal és kreált ellenségképekkel a legalantasabb zsigeri ellenszenvekre építő kormánypropaganda tökéletesen betölti a célját. Igaznak tűnik az Orbánra aggatott mondat: Aki nincs velünk, az ellenünk van. Féligazságok és nettó hazugságok mentén épül a Nemzeti Együttműködés csak tőmondatokat ismerő rendszere. Az orbáni, vezérre, apára áhítozó kisember - a rafinált  kádárival ellentétben - ennek megfelelően szimplán ostoba. Ezen a megmozduláson sem az volt a fontos, hogy mi hangzik el az egyetemisták szájából, csak az, hogy ki mondja. Ha Orbán március 15.-én kezébe enné a '89-es FIDESZ programot és felolvasná híveinek, valószínűleg viharos tetszést aratna vele.(Mondjuk Spitzernél is.) 

Ne legyenek illúzióink. Nem fogja. A mai FIDESZ - meggyőződésem - hogy sokkal távolabb van a rendszerváltó önmagától, mint bármely más akkor és ma is létező magyarországi politikai alakulat önmagától. 

Spitzer nem politikus, kimondhatja tehát: épül, ha már nem kiépült a nemzeti szocializmus rendszere amelynél még a késő kádári szocializmus is sokkal emberarcúbb, sokkal humánusabb és sokkal levegősebb volt.

Vége.

43 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ottvoltam.blog.hu/api/trackback/id/tr705122093

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A maratoni hazudozók kormányáról beszélt Orbán Viktor 2013.03.11. 21:41:31

"Nem engedhető meg, hogy egyes csoportok törvények és szabályok felett állónak nyilvánítsák magukat" - nyilatkozta március elsején a Heti Válasznak. Szerinte demokrácia nélküli többpártrendszer van Magyarországon, az új arisztokráciát egyedül a pénz mo...

Trackback: Aláírásgyűjtésnek álcázva frissítené a Kubatov-listát a Fidesz 2013.03.11. 21:36:33

Írd alá a rezsicsökkentés törvénybe foglalását követelő fideszes aláírásgyűjtő ívet, hogy névvel, címmel, személyi azonosítóddal kerülj fel Kubatov Gábor frissített listájára! A Fidesz rezsicsökkentés kérdésében tervezett aláírásgyűjtése ugyanis szerin...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.11. 20:38:57

Azért kíváncsi lettem volna, a demokraták mennyiben helyeselték volna azt, ha mondjuk húsz Jobbik szimpatizáns srác foglalja el az MSZP székházát és okoz ott félmilliós kárt.

Én a demokrácia híve vagyok, de ezeket simán kipofoztam volna onnan. Ahogy az MSZP-vel is egyetértettem volna, ha kipofozza azokat. Persze rosszul csináltam volna, mert épp ezt akarták.

Ez a legszemetebb dolgok egyike. Odamegy húsz fiatal fotósokkal körbevéve és megpróbálják elérni, hogy elverjék őket. Az utcán nyilván le sem szarják őket, Orbán nem Gyurcsány, így bemennek a Fidesz székházba, na majd talán ott.

Persze azok sem hülyék, nápolyit adtak nekik.

parandroid 2013.03.11. 20:55:46

"Mi van Kopasz? Kifulladtál?" majd a lánynak címezve: "Libajnai Liba! Libajnai Liba! Kifulladtál Liba? [Arra utalva, hogy a lány az erkélyen a zászlót fogva áll:] Nem fasz az! Zászló! Ratyi! Mi van Liba? Kifulladtál Liba?" és kacag, kacag, kacag. "Nem vagytok méltók a magyar zászlóra! Tegyétek le a kezetekből! - recsegi egy női hang. "Menjél haza! Menjél haza! Anyád meg otthon éhezik! Szívjál még valamit! - kiáltják mások. "Itt vannak az idegenszívüek. Akik a Magyar Szocialista Párt érdekeit szolgálják, azok idegenszívűek. Ennyi." - mondja egy maga is egyetemista korban lévő ellentüntető fiú.

ez így, komolyan elhangzott? ebben az esetben el kell innen menni bazmeg. semmi értelme egy örkény-novellában élni.

"Én a demokrácia híve vagyok, de ezeket simán kipofoztam volna onnan." vs "van a házunkban egy fiatal demokrata gyerek. azt nagyon szívesen pofán vágnám már." ugye-ugye? hogy forog a világ. mindenki lépik egyet.

nem lehet annyit enni, amennyit hányni kellene.

Fejesrob 2013.03.11. 21:32:43

@parandroid: Te gondolom nápolyival kínáltad volna a jobbikos gyerekeket az MSZP székházban.

Szerintem 2006 október 23-án a magadfajta hörgött, hogy miért nem éles lőszerrel lőnek és milyen jogos az, ha hat rendőr rugdos egy fiatal srácot, elvégre miért ment arra.

Persze akkor nem volt hányingered.

parandroid 2013.03.11. 21:57:07

@Fejesrob: ja. mintha az egyik szemétség mentesítené a másik szemétséget. takarózz csak ezzel, racionalizálj csak bátran. nem 2006-ban nem volt hányingerem. a jogtudatosságnak semmi köze a hányingerhez. persze ezt hiába is magyaráznám neked.

te magadfajta.

Netuddki. 2013.03.11. 22:07:01

@Fejesrob: Ütődött fideszdroidok, polgárháborút akartok?

collateral collector (törölt) 2013.03.11. 23:30:32

"... amelynél még a késő kádári szocializmus is sokkal emberarcúbb, sokkal humánusabb és sokkal levegősebb volt"

A '80-as években már lehetett vàllalkozni például. Ma a vállalatok közellenségnek lettek kinevezve, és a miniszterelnök "kéri", hogy harcoljunk együtt a vállalkozók és a vállalatok ellen, hiszen rajtunk keresnek, tehát rajtunk élősködnek, a mocskok. Itt tartunk: közelebb a bolsevizmushoz, mint bármikor az elmúlt 60 évben.

komplikato 2013.03.12. 00:11:02

@Fejesrob: "Szerintem 2006 október 23-án a magadfajta hörgött, hogy miért nem éles lőszerrel lőnek ..."
Az konkrétan nem a Fidesz volt?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.12. 00:11:21

Már a bírósági döntés sem szent a kismocsoknak, hogy mer így beugatni? Mostantól minden elítélt tegyen így, meglátjuk hová jutunk.
Emberek ez az ember O.Viktor beteg, nagyon beteg.
Fideszesek és seggnyalóik.
Nincs semmi szégyenérzet rajtatok, ez így jó és helyes? MIkor látjátok be már, hogy O. Viktor az ország szégyene, hiénája, púpja?
Levél a rezsicsökkentésért, hogy akarja e a nép, milyen aljas húzás?
Akartunk e új alkotmányt, akkor azt kellett és illet volna megkérdezni!

Gyerünk birkamenet, rohamra. Védjétek meg orbán aljasságát.
Bájer, Bencsikk, Kretényi, Kósa, nem ég a pofátok? Szép kis trágyadombot szedtetek össze.
Támadjatok, mert csak 303 ft az euró!

Hirdetés:
A listás Kubatov kérésére, hős, legalább hat osztályos, büntetett előéletű, agymosásra fogékony, emberi arc savazásában jártas, volt komcsi, pénzt feketén kapni szerető, fideszsegg nyalásában járatos, birkamenetekben már bizonyított biztonsági embereket keres az egész ország területén, sőt külhonban is.

"Szavazz helyett savazz" jeligére

komplikato 2013.03.12. 00:27:30

@agyamputáltak: Ja igen, TV ostrom, nem 23-a ...

agyamputáltak 2013.03.12. 00:47:51

@komplikato: á, ennyire már nem is mentem bele, elég a link az ilyen baromnak :)

Fullánkos Algol 2013.03.12. 01:00:17

Hoszú éveken, de inkább évtizedeken keresztül fogják a mai itteni jobboldalnak a tagjai és örökösei kollektíve fizetni az ámokfutásukat kiegyenlítő jóvátételt az elárultaknak. Mindazoknak akik nincsenek velük. A büntetőjogi elszámoltatást és a bocsánatkérésüket követően. Kezdve orbánnal alias kun bélával.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 01:58:13

@komplikato: nem, a fidesz akkor a felbujtó volt, csak úgy intézték, hogy az átlagembernek ne legyen túl feltűnő... Sajnos rájukbizonyítani vagy nem lehetett, vagy valakik nagyon nem akarták.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 02:00:04

@Fejesrob: az a baj te seggfej, hogy ezek max. bementek, anyagi kárt nem okoztak (ami keletkezett, az a "biztonsági" bűnözők számlájára írható), míg ha a magadfajták csürhéje bevonul valahova, ott törtök-zúztok. Lásd másik témában már linkelt újpest csürhe vs rendőrök!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 02:01:16

Kárpáthy elvtárs meg mehet a jókurvaanyjába a vigyorával! Amilyen hangosan komcsizott a vén disznó, miközben ugye a komcsi rendszer egyik haszonélvezője volt... Vastag bőr van a pofáján, na...

Naaaa! 2013.03.12. 02:08:04

@Fejesrob:
2006-ban gyújtogatott az a csürhe, amelyiket a rendőrök verték. Emiatt meg is érdemelték, amit kaptak.

Itt a fityisz-székháznál semmi ilyesmi nem történt. A félmilliós kár max. az volt, hogy a kifli- és mnyp-tolvajnak kitört a Prada-cipője sarka, amikor megbotlott a vaníliás karikában, és emiatt kiestek az aranyfogai.
(Érdekes módon a tévéstábokat nem engedék oda, hogy felvegyék a félmilliós kárt.)

yatumux 2013.03.12. 02:08:56

Aha. Szerinted ki az a normális fidesz szavazó aki buzi aktivisták és megvásárolt vagy és betanított 12 éves alkotmány szakértők közé kimegy és leüvölti őket ? Én is legszvesebben odamennék és lenyomnám a meleg aktivista főgurut de pld fontos tárgyalásom van, a feleségem szülinapja, 7 hónapos Lili a picilányom. Mi élünk, dolgozunk, adózunk, és többet tudok a nyugati demokráciáról mint bajnai akitvel találkoztam egy párszor és nem állt az elsők között mikor osztották... Ja és persze egy olyan kormányt képzelek el ahol a csuma drogos, kendermagos srác a második ember... :) ha-ha-ha akkor inkánn a kisbíró orbán és nevetséges társai.

nu pagagyí 2013.03.12. 04:36:51

Azért jók ezek a tüntetések, mert megmutatja kik tartanak még ki a Fidesz mellett. Csupa lecsúszott, alvilági figura. Ezeket hétköznap is nagy ívben kikerüli egy normális ember, mert süt belőlük a primitívség. A családjukat sajnálom, ha van nekik.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.12. 05:18:26

@yatumux: Az ilyen embereknek, mint te, szokott aztán tizenöt húsz éve múlva a "Lili pici lánya" akkora pofonokat osztogatni, hogy ihaj: a párválasztásával, a saját ízlésével, az önállóságával. Várd ki a végét.

(Egy jó ismerősöm édesapja lelkes hazafi, mondjuk így. Nincs Wass Albert-szobor avatás nélküle, a Lendvay utcából csak azért hiányzott, mert vidéki. Az ő repertoárja is a buzi-zsidó-kommunista szentháromságban merül ki. Az első pofont az élettől három éve kapta, amikor az általa addig mindenben támogatott nagyfia kiment Londonba. A másodikat akkor, amikor tavaly megtudta, hogy egy vágottszeművel él együtt. A harmadikat alig fél éve, amikor megtudta a nemét is. :-)
Hozott magával egy üveg vörösbort, leült a konyhánkban és csak bőgött.)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.03.12. 06:44:44

@12 évenkénti választást tervez a fidesz!!: hát kurvára szégyelni való hogy nem bírja egy csomó ember fizetni a villanyszámlát.
ez már igaz...tiszta szégyen, de tudod mit, inkább megfagynak a kedvetekért.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.03.12. 06:46:41

@Fullánkos Algol: mondod te, és a 66 év bolsi uralom nyomait ki takarítja? az eredményeket ki fizeti? ne égesd már magad....

Alkibiadesz 2013.03.12. 07:05:27

A beszámoló alapján világos a különbség a két Magyarország között.
Az egyik Magyarország hisz az erőszakban, a másik nem.
Az erőszakos Magyarország ezért sikeresebbnek tűnik, mint a békés Magyarország.
A kérdés csak az, hogy mit lehet kezdeni a fanatikusokkal.
Adjuk át nekik az egész országot?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.12. 07:16:54

Szép szép dolog az érdekhangoztatás... megmutatni, mennyi ember érdeke...

De van egy határ, ami még gyülekezési jog, és van egy amit úgy hívnak terrorizmus...

Jogtalan eszközökkel, vagyis erőszakos bűncselekménnyel való politikai nyomás gyakorlást hívják terrorizmusnak!

Ez pedig már az...

regress 2013.03.12. 07:20:34

@yatumux: a faszszopó viktorod is drogozott tompikával,@Alkibiadesz: mit akarsz átadni?lassan 3-éve rontják itt a levegőt

regress 2013.03.12. 07:51:45

@FILTOL: sok ember nem tudja fizetni a számlát,ez igaz.azért mert nincs munkája.a szolgáltatók a bevétel kétharmadát az államnak fizetik be

Alkibiadesz 2013.03.12. 08:01:38

@regress:
Én ugyan nem akarok átadni semmit!
A kérdésem csak az, hogy miképpen lehet kivédeni az erőszakos térfoglalást?
Erőszakkal?

vladimir964 2013.03.12. 08:51:03

Nem záptojás kell ide, hanem Molotov koktél. Ezeket a tetves, rühes, nagyképű, dilettáns, önelégült majmokat másként nem lehet elűzni!!!!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.12. 08:59:51

Spitzer összeszarta magát a gyönyörtől, mikor Gyurcsány beazonosíthatatlan karhatalmistái ezresével vertek rommá ellenzékieket, aláztak meg rabosítás közben embereket, mikor parlamenti képviselőt rendőrök "Mocskos Fideszes" felkiálltások közepette rugdostak ájulttá.
Az tetszett neki.

Mikor 30 huligán 1 hétig szervezi a székházostromot, majd összesen 100-200 embert sikerül megszerbezni, és kiderül hogy a CÖF nyugdíjastábora 2 óra alatt lenyomja a randalírozókat az meg nem tetszik neki.

Spitzernek az a jó, ha ugyanazt gondolják mnt amit ő.
Nem számít hogy 100 szaros diákon kívül leszarja mindenki. A többiek számára ostobák.

Jeanne d'Arc 2013.03.12. 09:11:50

@vladimir964: Szerinted kinek van itt kiképzett, felfegyverzett hadserege ? Orbáné a TEK, Kövéré a másik magánhadsereg, és Kubatov szervezi a harmadikat ! Szerintem nem lenne jó, ha vér folyna, már csak azért se, mert a Fidesz lépéselőnyben van, nyilván nem véletlenül ! Amit írsz, az csak a kéjes álmok birodalma !

jobbrolbandita 2013.03.12. 09:12:06

Hű... egyre szánalmasabb, önimádattól és önsajnálattól csöpögő, sunyi kis zagyvalékokat firkáltok a nyomorult kis rendbontásotokról. :) Ennyire érzitek a veszteteket? Az jó :)

DezInf 2013.03.12. 09:15:28

@yatumux:

Nem is lehet mindenki jól fizetett fidesz alkalmazott,mint te. Még jó hogy rinyálsz,hisz a rendszer haszonélvezője vagy. Direkt nektek hasznos a diktatúra,hisz tömitek a zsebeiteket és gyalázzátok a népet. Amíg megtehetitek. Egyszer el kell majd számolni..... ez már csak egy ilyen világ :)

DezInf 2013.03.12. 09:17:26

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Mivan vazze? Dupla zsold jár ma,hogy minden fórumot telehánysz ?
Mikor oktatsz,ha mindig itt esz a fene ? :))))

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 09:21:05

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: jobb ha tudod, te kurva fia, hogy a rendőrök most kis kb.ugyanazok, akik Gyurcsány alatt voltak!
A másik: nem az ellenzéket verték, hanem a magadfajta tetveket és őszintén sajnálom, hogy nem éles lőszerrel lőttek közétek.
Ahogy Újpesten is megtehették volna, amikor elkezdett a fajtád randalírozni.

Balt 2013.03.12. 09:50:10

@Fejesrob: :)) Igen, így lehet.
Azért van abban némi báj, hogy a '89-es ('49-es) alkotmányt védik birtokháborítással, magánlaksértéssel, személyi szabadság megsértésével, rongálással.

Balt 2013.03.12. 09:52:15

@parandroid: Szemétség?! Na ácsi, azért elég látványos különbség van a két eset karhatalmi kezelésében. Mellesleg: a Fidesz bejelentést sem tett a csütörtöki jogsértés miatt.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 09:54:40

@Balt: csak elkezdték szervezni a fidesz gárdát, a'la anno hitlerék. Dehát ezt egy rákosistába oltott nácinak hiába magyarázom. :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.12. 09:56:24

@Balt: no meg, ha jól tudom, készült róla fotó/videó, hogy az anyagi kárt valamelyik garázdálkodó fideszmaffiózó okozta. Talán az, amelyik anno sok évet ült gyilkosságért? Már nem emlékszem...

komplikato 2013.03.12. 12:32:24

@FILTOL: "mondod te, és a 66 év bolsi uralom nyomait ki takarítja?"
Senki. Sőt. Most ácsolják vissza a díszleteket ...

Fullánkos Algol 2013.03.12. 15:02:31

@FILTOL: Leírom még egyszer lassabban, csak a kedvedért: orbán volt a kunbéla, a pintér sándor volt a garbai sándor, a kövér a tiszaistván, vagy pl a szájer volt az ágoston péter. rákosi is fideszes most, nem írom le kire gondolok. A gyurcsány meg a klebelsberg volt, azelőtt meg a metternich. Akkor most számold ki hogy ki az aki másra keni a szarát, és ki takarítja a sajátját.

komplikato 2013.03.12. 15:09:27

@fidesz = népirtó csőcselék: Konkrétan írjuk le, hogy eleve a Fidesz gárda létrehozása volt a CÉL!
Pontosan tudták lesznek tiltakozások, kapóra jött nekik a flashmob. Egyszerűen SEMMI mással nem lehet megmagyarázni, hogy a kiérkező és jogszerűen a tiltakozókat eltávolítani készülő rendőröket elküldték!
Bezzeg a foci szurkolós-maffiózós-gyilkos kombó védegylet meg odament.
Meg Bencsik elvtárs is besírhatott a netten, hogy "bántsák a Fideszt!" így legalább újra alakíthatja szívének oly kedves MUNKÁSŐRSÉGET.
süti beállítások módosítása